MLM idézetek – Az optimizmus

Ma egy klassz idézetet hoztam röviden, tömören összefoglalva azt, hogy miben is különbözik a pesszimista és az optimista ember.

 

“Egy pesszimista minden lehetőségben látja a nehézséget,

egy optimista minden nehézségben meglátja a lehetőséget. “

Winston Churchill

Az optimista ember derülátó, bizakodó, általában azt tartják, hogy az emberek jó a világ is jó hely és idővel minden probléma rendeződik.

Az optimizmus szoros összefüggésben van az önbecsüléssel, a saját pszicholóiai jóléttel és az egészséggel.

Sajnos korábban én is inkább pesszimista voltam, mint optimista de már “megjavultam”. Legalábbis úgy érzem, de mit számít ez, hiszen csodás napunk van…

 

A pesszimista ember ezzel ellentétben borulátó, kedvtelen, reménytelenséggel és kilátástalansággal eltöltött helyzetben látja magát. Ezek az emberek általában valamilyen szomatikus vagy pszichikus okok miatt depressziósak is lehetnek, ezért nagy szükségük lenne az optimista életfelfogásra.

Az optimisták társaságának keresése segítené őket az öngyógyításban.

 

Fenti idézetből is látszik a két ember csoport közti különbség. Az hogy hogyan látják a problémákat és a lehetőségeket. Ami az egyiknek lehetelen, az a másiknak lehetőség.

 

Ha valaki pesszimista, nem jelenti azt, hogy soha nem lesz belőle optimista szemléletű ember. Keresni kell az optimisták társaságát és tanulni tőlük, de első körben az önbecsülésen kell javítani, mert ez az alapja mindennek.

 

Szép napot!

 

Üdv:

Dósa Nikoletta

MLM blogger

hajrá

 

Ha szimpatikusnak találsz és szeretnél velem dolgozni, akkor kattints IDE !

Comments are closed.